Veganská pizza Margherita

Jednoduchá margherita je nejlepší pizza ze všech! Dokáže vykouzlit úsměv na každé tváři.

Suroviny

600 g chlebové mouky
1/2 lžičky jemné mořské soli
1 lžička moučkového cukru
10 g sušených kvasnic
400 ml vlažné vody
olivový olej
400g sklenice passaty
1 najemno nakrájená cibule
1 rozetřený stroužek česneku
1 polévková lžíce olivového oleje
svazeček lístků bazalky
120g Nurishh Strouhaný s příchutí Mozzarella

Příprava

S přípravou těsta začněte asi hodinu a půl předtím, než budete chtít dát pizzu péct.

Mouku a sůl prosejte do velké mísy a promíchejte. V odměrce naměřte 400 ml teplé vody. Přidejte cukr, droždí a lžíci extrapanenského olivového oleje.

Smíchejte vše dohromady, obsah nalijte do mouky a zpracujte. Jakmile se veškerá suchá mouka promísí, zakryjte na mísu utěrkou a nechte ji 10 minut odstát v teple, aby všechna moučná zrna nabobtnala a hnětení bylo jednodušší. Těsto vyndejte na pomoučenou podložku a hněťte, dokud není jemné a pod prsty pružné.

Těsto a čistou mísu potřete olivovým olejem a vložte ho do ní. Těsto zakryjte utěrkou a nechte v teple asi hodinu vykynout na zhruba dvojnásobný objem.

Na sugo rozpalte na středně velkém ohni v hrnci olej a nechte v něm změknout cibuli a česnek. Přidejte passatu a přiveďte ji k varu. Za občasného míchání ji vařte na mírném ohni asi 20 minut, dokud se mírně nezredukuje. Sugo dochuťte.

Zhruba po hodině předehřejte troubu na 250 °C. Těsto vyklopte a krátce ho na pomoučeném povrchu prohněťte. Rozdělte ho na 2 díly a vytvarujte do koulí.

Dva plechy na pečení posypte trochou mouky a těsto vytvarujte na 2 pizzy o velikosti 25–30 cm. Pokud je těsto příliš pružné, nechte ho ještě několik minut odpočívat.

Jakmile máte z těsta připravené 2 korpusy, potřete je s pomocí velké lžíce částí suga do vzdálenosti asi 2 cm od okrajů a navrch nasypte Nurishh Strouhaný s příchutí Mozzarella.

Pečte v troubě 10–12 minut nebo dokud kůrka nezhnědne a sýr se nerozpustí.

Pizzu ozdobte lístky bazalky a podávejte.

Naše produkty