Rozpečený Nurishh s bílou plísní

Veganský předkrm s křupavou ciabattou.

Suroviny

1 Nurishh s plísní na povrchu
3 snítky rozmarýnu
2 fíky
špetka mořské soli
1 ciabatta podélně nakrájená na plátky
150 g oliv
několik kapek extrapanenského olivového oleje
40 g ořechů, například vlašské

Příprava

Předehřejte troubu na 180 °C (s ventilátorem na 170 °C). Na velký plech položte ciabattu nakrájenou na plátky, pokapejte ji extrapanenským olivovým olejem a posypte trochou mořské soli a navrch dejte lístky rozmarýnu. Pečte v troubě 25 minut.

Po 10 minutách vyndejte Nurishh s plísní na povrchu z papíru a vložte jej zpátky do dřevěného pouzdra. Díky tomu se nerozpadne, až jej budete zvedat. Nahoře udělejte zářez ve tvaru písmene „X“ a posypte ho špetkou soli a trochou lístků rozmarýnu. Vložte ho na 15 minut na plech do trouby.

Připravte prkénko s olivami a ořechy a přidejte ciabattu, až bude po okrajích dozlatova opečená.

Jakmile je Nurishh hotový, vytáhněte ho z trouby a položte ho i s dřevěným pouzdrem doprostřed prkénka.

Můžete ihned začít jíst – chléb si namáčejte v rozpečeném Nurishh.

Naše produkty